CrystalBOX strasszkő partnerünk


Megnézem a Preciosa strasszköveket, irány a www.crystalbox.hu!


Minden kreatív szempilla-stylistnak, műkörömépítőnek, és díszítésre vágyónak, szeretettel ajánljuk partnerünket a CrystalBOX webáruházat, ahol a magas minőségű cseh Preciosa strasszköveket be tudjátok szerezni :)

Mi az a CrystalBOX? 

A CrystalBOX webáruházat az elbűvölő csillogás iránti rajongásunk ihlette. Minden alkalommal amikor a kezünkbe vesszük a strasszköveinket, megigéz szépségük, és örömmel tölt el a tudat hogy shopunknak köszönhetően Te is megtapasztalhatod milyen is igazán minőségi strasszkövekkel díszíteni. 
Ha szeretnél kiemelkedőt alkotni, a Preciosa kristályokat Neked ajánljuk.

Mi is valójában a strasszkő?

A strasszkő nem más, mint különleges csiszolással megformázott ólomkristály, illetve üveg, mely a gyémánt és más drágakövek csillogásával vetekszik.

A strassz olyan üveg, melyet a többi üvegfajtától nagy ólomtartalma különbözteti meg, ettől kapja fénytörését és színjátékát. Előállítása úgy történik, hogy a tiszta kvarcot, hamuzsírt (vagy kálisalétromot), míniumot és - az olvadás elősegítésére - bóraxot is hozzátéve finom por alakjában összekeverik, és hesszeni tégelyekben, lehetőleg állandó hőmérsékleten megolvasztják. A megolvadt tömeg mintegy 24 óráig marad folyós állapotban a kemencében, hogy a levegőbuborékok elillanjanak belőle. Azután többféleképpen, lassan, vagy gyorsan hűtik le, és a kapott darabok közül a hasznavehetőket megcsiszolják, a többit pedig a következő olvasztásban újra felhasználják.

Preciosa

A cseh kristályok története 5 évszázaddal ezelőtt kezdődik, amikoris 1548-ban begyújtották az első üvegkemencét Csehország kristályvölgyében, Bohémiában. Az 1800-as évekre vitathatatlan minőségével a Kristály-völgy a világ vezető üveggyártójává vált. 1948-ban a völgyben dolgozó elhivatott üvegmunkások egy csoportja összefogott, és megalkotta a Preciosát, mely különleges csillogású kristályaival rövid időn belül világhírre tett szert.


A Preciosa káprázatos termékei mind máig inspirálják a luxus ékszerek és divattervezők új generációit a világ minden tájáról.