Kérdésed van? Keress minket! :) +36203190650 | info@paradisevisage.com H-P 9.00-13.00

Kérdésed van? Keress minket! :) +36203190650 | info@paradisevisage.com H-P 9.00-13.00

Blog

Melyik ív a legtartósabb? + ÍVVÁLASZTÓ KISOKOS

Sági Szabina
Sági Szabina
2022.11.22 12:00
Melyik ív a legtartósabb? + ÍVVÁLASZTÓ KISOKOS

Félsz, hogy ha rosszul választasz ívet, nem lesz tartós a szett? Szeretnéd jobban átlátni melyik ív mire való? Akkor olvass tovább... :)

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy 10 évvel ezelőtti műszempilla építő tanfolyam, ahol az egyszerűség kedvéért azt mondták a nebulóknak, hogy íves pillát csak íves pillára, kevésbé íveset pedig csak kevésbé ívesre tegyünk, hiszen így illeszkedik a legnagyobb felületen, tehát garantált a tartósság!

De kilépve a mesék világából, minden szempilla-stylist rádöbben egyszer, hogy a legendáknál fontosabb a valós szakmai tapasztalat, amiből az elmúlt 10 évben bizony az egész szempilla szakmának jutott bőven!

Rájöttünk, hogy ha ugyanolyan ívű pillát teszünk a vendégnek, mint a saját pillája, akkor nem igen vagyunk előrébb styling ügyben. Illetve az is kiderült, hogy a tartósság nem az ívtől függ, hanem sok más faktor játszik szerepet benne.

A tartósságot leginkább befolyásoló tényezők:
   • előkészítés, primer, sampon használata (sminkmaradványok, faggyú megfelelő eltávolítása)
   • alátét megfelelő felhelyezése
   • izolálás pontossága, összetapadások kerülése
   • helyes ragasztóválasztás, és ragasztómennyiség
   • pontos illesztés

Ez utóbbi, a pontos illesztés talán mind közül a legnehezebb, és legfontosabb lépés.
Ha sikerült megtalálni azt a 2-3mm-es illesztési felületet a természetes pillán, ahová stabilan ragaszthatjuk a műszálat, akkor bármilyen ívvel is dolgozzunk, nyert ügyünk lesz!
Így van, 2-3mm az aranyszabály, se több, se kevesebb ragasztási felületre nincs szükség! Nem szabad az egész szálat ragasztózni, de nem is elég éppen csak hozzáérni a műpillával a ragasztó felszínéhez, hanem egy határozott ragasztóba mártásra van szükség, megfelelő mennyiségű ragasztót felvéve a műpilla utolsó 2-3mm-es szakaszára.
Ha ezen a felületen teljes egészében sikerül a műpillát a természetes pillához ILLESZTENI, akkor mindegy, hogy milyen ívvel dolgozunk, és hogy merre nő a természetes pilla, az eredmény bizony nagyon tartós lehet! Ezt a fajta stabil illesztést érdemes ellesni a képzéseken a tapasztalt oktatóktól, és minden egyes szálnál maximális figyelmet szentelni neki, hiszen, ha minden szálat így építesz, akkor igazán bomba pillás leszel!

Ma már érdekesebbnél érdekesebb ívek közül válogathat a szakember, míg egyesek szeretnek mindent kipróbálni, mások letáboroznak 1-1 jól bevált ívnél. Érdemes azonban kísérletezni, és MIX tálcákkal kipróbálni több ívet, hiszen csak így tudjuk kialakítani a saját pillás-stílusunkat, és haladni a trendekkel, és igazodni a vendégek igényeihez.

ÍVVÁLASZTÓ KISOKOS

J ív – manapság már nem igazán létezik, régebben ez volt a legkevésbé íves pillatípus

B ív – régen az egyik leggyakrabban használt ív volt, majd egy ideig kiesett a köztudatból, hiszen bejöttek a CC és D látványosabb ívek, manapság azonban a trendi „eyeliner styling” hódításával ismét egyre többen használják. Tusvonal styling esetén mondhatni szinte elvégzi helyettünk a munkát :P (aki már próbálta az tudja miről beszélek)

C ív – régen ez volt a menő, manapság viszont a C ív is leginkább a cicás, és tusvonal stylingoknál kap leginkább helyet. Ne felejtsük el, hogy a mini méretes C ív kiváló a belső sarkak profi kiépítésére.

CC ív – ő később érkezett, befurakodott a C és D ív közé, ezzel egy nagyon kellemes göndörséget ad a szettnek, túlzások nélkül, így sokak nagy kedvence.

D ív – az igazi „dolly” styling elengedhetetlen kelléke, a szemek kerekítéséhez, és a látványos pillákra vágyóknak egy „must have”. Kiválóan keverhető a CC ívvel.

L ív – lapos talp, egyenesen nyúló pillaszál, a furcsa különc ív, melytől sokan sokáig ódzkodnak, de aki kipróbálja hamar beleszeret. Más mint minden egyéb, kicsit máshogy is kell bánni vele, de bizony a végeredmény is kellemesen különbözik a megszokott ívekkel készült szettektől. Eyeliner és cica effektekhez elengedhetetlen, a külső sarokkal csodát tesz, kiválóan keverhető a C és akár CC ívekkel is. Belső sarokba nem ajánlott, ott kössünk hozzá néhány pici C ívet inkább. Itt-ott megjelennek az LC és LD ívek is, mely esetekben a lapos talphoz nem egyenes, hanem C vagy D ívű szál kapcsolódik.

M ív – az L ívért bolondulók újabb szenzációja, miért is ne fokozzuk a sarkos formákat? Az L ívhez hasonló, de annál erőteljesebben hajlított forma, azaz az L ív látványosabb kiadása. Extrém cica stylingoknál a külső sarkot ámulatba ejtően megemeli, egyenesen felfelé, de teljes szettekhez is használható a látvány fokozásáért. CC és D ívvel kiválóan keverhető.

A fent felsoroltak alapján már érthető, mennyire kreatív szakma is ez a pillázás, és hogy milyen sok variáció készíthető el munkánk során, azaz igazán személyre tudjuk szabni vendégeink pillogóit!

Minden egyes ív egy újabb tapasztalat, mely újabb stylingokra ad lehetőséget! Kísérletezz velük bátran!


KATTINTS IDE AZ ESSENCE KOLLEKCIÓÉRT
A Paradise Visage - Essence kollekcióban a következő ívek közül válogathatsz:
B ív – minimix és mix (0.07, 0.10)
C ív - minimix, mix, és egyméretes (0.07, 0.10, 0.12)
CC ív - minimix, mix és egyméretes (0.07, 0.085, 0.10, 0.12)
D ív – mix és egyméretes (0.07, 0.085, 0.10, 0.12)
L ív - mix és egyméretes (0.07, 0.10)

KATTINTS IDE A SUNRISE KOLLEKCIÓÉRT
Sunrise kollekciónkban pedig az alábbiakat találod:
C ív – minimix (0.07)
CC ív – minimix, mix és egyméretes (0.06, 0.07)
D ív – mix és egyméretes (0.06, 0.07)
L ív – mix (0.06, 0.07)
M ív – mix (0.06, 0.07)

Kérdésed van a termékekkel kapcsolatban?
Segítségre lenne szükséged a megfelelő átmérő, és ív kiválasztásához?

Keress minket e-mailben: paradisevisage@gmail.com