Kérdésed van? Keress minket! :) +36203190650 | info@paradisevisage.com H-P 9.00-13.00

Kérdésed van? Keress minket! :) +36203190650 | info@paradisevisage.com H-P 9.00-13.00

Blog

Tartós szettek, nyáron is!

Sági Szabina
Sági Szabina
2023.06.30 11:00
Tartós szettek, nyáron is!

Nyáron nem tartósak a pilla szettek?
Íme egy extra részletes tartóssági útmutató, mely nem csak nyáron alkalmazandó!

Minden évben júniustól már záporoznak a social felületeken a kétségbeesett posztok, miszerint a szettek nem tartósak, a ragasztók nem működnek és teljes a pánik! Ebben a cikkben összefoglalom a mindenkori tartós pillaépítés alappilléreit, továbbá 4 bónusz tippet is adok a meleg napokra!

Egy gyakorlott pillásnak bizony minden körülmények között tudnia kell TARTÓS és ESZTÉTIKUS szetteket építeni, hiszen a vendégkört nem lehet felfüggeszteni hónapokra, sőt, sokan pont nyárra szeretnének műszempillát!
Azt gondolom, hogy azoknak a gyakorlott pillásoknak, akik év közben folyamatosan magas minőségű, tartós szempilla szettekkel örvendeztetik a vendégeiket, nekik nyáron sem lesz probléma ennek a kivitelezése. Akik viszont még csak 1-2 nyáron vannak túl, és akár még a „normál” napokon sem érzik stabilnak tudásukat a ragasztóhasználatban, illesztésben, pozicionálásban, na nekik valóban meglepetéseket hozhat a kánikula.

Jómagam Olaszországban, pontosabban Róma tengerparti részén dolgoztam szempilla-stylistként 9 éven keresztül, minden egyes nap. Mivel én pillásként kezdő koromtól fogva ebben a párás, és meleg környezetben szocializálódtam, nem volt számomra sokkoló a meleg. Rómában ráadásul a nyár áprilisban kezdődik, és októberig tart, így nem csak pár hetet kellett „átvészelni”. Továbbá itt októbertől áprilisig is enyhe az idő, és a tenger közelsége miatt elképesztően párás minden nap.

Számomra sokkal nagyobb kihívás volt száraz levegőben építeni, ami nem csoda, hiszen a cianoakrilát alapú ragasztók kifejezetten szeretik a párát, páratartalom nélkül nem képesek stabil kötést kialakítani. Szóval fejet fel, a pára pozitív tényező!

Jómagam naponta 4 vendéget vállaltam maximum, és heti 5-6 napot dolgoztam, 9 éven keresztül (az első pár évben iskola miatt kevesebbet). Egy gyors számítással arra jutottam, hogy minimum 8000 szetten vagyok túl, melynek kb felét nyári melegben kiviteleztem. Mindenfajta nagyképűség nélkül hozzá kell tennem, hogy szinte védjegyemmé vált a tartósság, a szettjeim minden időszakban lerobbanthatatlanok voltak, a vendégeim legnagyobb örömére, így nem csoda hogy szájról szájra járt a nevem, és egyre csak nőtt a vendégköröm.
Ezt azért fontos hozzátennem, hogy tudd, valódi tapasztalatból gyűjtöttem össze a tanácsaimat.

De akkor lássuk, mire figyelj, ha tartós szetteket szeretnél?!


TARTÓSSÁG NÖVELŐ TIPPEK, MELYEKRE MELEG IDŐBEN MÉG INKÁBB FIGYELNED KELL:

1. Ragyogóan tiszta természetes szempillák!
Zsíros, izzadt, sminkes pillákra még egy csoda segítségével sem fog megfelelően tapadni a ragasztónk, sem télen, sem nyáron. Sok képzésen előfordult, hogy a tanuló megtisztította a pillákat,majd kezdte volna az építést, amikor szólnom kellett, hogy az bizony még nem tiszta! Szóval nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire alaposan is kell ezt csinálni, nem elég átsuhanni rajta egy ecsettel! Ha a szem „sminktelen”, 1-2 körben samponozzuk, ha sminkelt akkor 3-4 körben is szükséges. Alapos több körös öblítés után mehet a primer - ha a pillák már nagyon tisztának tűnnek, akkor is átmehetünk a töveken, és az alsó szemhéjszélen vele. A primert a microbrush pálcikára cseppentjük, és a pillák közé dugdosva is használjuk, tisztító mozdulatokkal, nem pedig csak megmutatjuk a szálaknak. Leszedjük vele a faggyú, és smink maradványokat!

FIGYELEM! Alkohol szagú, magas alkohol tartalmú primert ne használjunk, mert ez elvonja a nedvességet a szempillákból, nedvesség hiányában pedig nem tud megkötni a ragasztónk!
Hidd el, legtöbbször a helytelen tisztításon csúszik el a tartósság!

Kedvenceim: InLei Mousse habzó lemosó + Paradise Primer

2. Tökéletes izolálás, és pozicionálás!
Ha nem tudsz megfelelően izolálni, és a keresztbe-kasul hajló szálak között igyekszel akrobata mozdulatokkal odabiggyeszteni azt a szegény szálat, akkor nagy az esély rá, hogy nem lesz tökéletes a tapadási felület! Alap képzések alapja, hogy az illesztésnek 2-3 mm feületen tökéletesnek kell lennie, azaz a műszál töve 2-3 mm felületen kell hogy teljesen ráfeküdjön a természetes szál tövére! Ehhez kell erős led fény, kiváló látás (vagy nagyítós nézőke), megfelelő kéztartás, kézügyesség (gyakorlat) és türelem. ( 1mm-es pici tapadási felülettel nagyobb a kockázat, hogy a pillák leperegnek idő előtt )
Nem emelkedhet el a tő, nem lehet ferde, nem állhat akárhogy, hanem pontosan és tökéletesen kell feküdnie a természetes szálon. A szál lehet oldalról, alulról, vagy felülről, vagy enyhén kampósan illesztve (haladóknak), ezt hívják pozicionálásnak!

TIPP: ha oldalról illesztesz, nem takarod ki a műszállal a természetes szálat, így pontosabban láthatod, hogy jól pozicionáltál-e!

Kedvenc izoláló csipeszem: Sirius hosszúhegyű hajlított csipesz

AZONBAN MINDEN AMIT EDDIG ÍRTAM SEMMIT SEM ÉR, HA NEM MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ RAGASZTÓT HASZNÁLSZ!

3. Mikrocsepp!
A ragasztó ragad, a ragasztó a szettünk lelke! Ha keveset használsz belőle, nem lesz tartós a szett! Ha túl sokat, akkor össze-vissza fogod ragacsozni a szálakat, így ez is kerülendő! De mi is az arany középút?
Jómagam az 1-2 icipici mikrocseppre esküszöm! Biztos észrevetted már, hogy miután a szálat a ragasztóba mártod, néha kis pici golyóban látható marad a ragasztó a szálon.

      4 SZABÁLY A MIKROCSEPPHEZ:
        • a műszál tövén, az utolsó 2-3mm-en kell lennie, nem feljebb!
        • 1 vagy 2 pici pötty elég, ne vidd túlzásba!
        • az illesztési mozdulat során „folyasd el” a cseppeket egységesen, hogy körbeölelje a 2 szálat, azaz az illesztés után semmi esetre sem maradhat látható sem maga a mikrocsepp, sem a ragasztó!
        • ne mázold fel a ragasztót a szál hegyére, közepére, kizárólag a tövében van rá szükség!

4. türelem, ellenőrzés!
Egy lelkiismeretes szempilla-stylist minden egyes szálra 100% figyelmet fordít, nem kapkodja el, nem csak feldobálja a szálakat, hanem minden egyes apró lépést szorgosan betart, hiszen fontos számára hogy a szett TARTÓS legyen, ne csak szép! A TARTÓSSÁG TITKA a folyamatos precizitás: minden egyes szálnál tökéletes illesztés, pozicionálás, és megfelelő ragasztómennyiség! Minden egyes szálat addig tarts ki amíg stabilan ott nem marad, majd egy fél másodpercet szánj az ellenőrzésre is, hogy nyugodtan mehess a következő szálra!


4+1 BÓNUSZ TIPP MELEG NAPOKRA:

0. Csak akkor zsonglőrködj mindenféle nyári ragasztóváltással, ha a helység amiben dolgozol nyáron sokkal melegebb és párásabb, mint télen. Ha minden hónapban ugyanolyan hőd és párád van, akkor számodra a téma tárgytalan. Az, hogy kint meleg van, már nem befolyásolja a tartósságot!

1. Válassz nyárra ajánlott ragasztót, hiszen ez pont annyival tartalmaz kevesebb ethil-cianoakrilátot, hogy a kötési tempó magasabb párában és hőben is kényelmesen gyors legyen. Én minden nyáron a Paradise Pro ragasztóval taroltam, míg a normál hónapokban a Paradise Passion lett a leghűbb társam.

2. Kerüld a gyors ragasztókat, ezek ugyanis még gyorsabban polimerizálhatnak a melegben, így nem lesz elég ideje a ragasztónak stabilan megkötni a pillán, mert már menet közben is polimerizál (pl a Paradise Power nem ajánlott magas párában, ez inkább hidegebb környezetben megfelelő)

3. Kerüld a direkt légkondit a munkaterületedre, hideg szellőben nem fog megkötni a ragasztó! Kell a pára! Ha légkondizol, használj közvetlen magadhoz közel egy páráfújót! Érdemes tartani a 24 fok körüli hőmérsékletet, és 50% feletti párát!

4. Segíts magadon, Isten is megsegít!
Használj kötésgyorsítót ha lassúnak tűnik a ragasztód az adott pillanatban, és használd a bondert az építés végén, hogy még inkább stabilizálja a kötést, és mérsékelje a kibocsátott gőzöket! Ha a ragasztód megfelelő tempóban köt, nem szükséges kötésgyorsítóval extrázni! Ne felejtsd el, ugyanazon ragasztó is köthet éppen lassabban, vagy gyorsabban, hiszen a kötési tempót több faktor is befolyásolja!

Az új Paradise Visage Superbonder 2in1 BOOST EDITION egyszerre kötésgyorsító, és fixáló is, használd bátran!

SZERETETTEL VÁRLAK MŰSZEMPILLA ÉPÍTŐ KÉPZÉSEIMEN!
Szeretnéd élő képzés keretein belül, gyakorlattal összekötve elsajátítani a profi pillaépítés csínját-bínját? Keress e-mailben: info@paradisevisage.com

VIP 1 FŐS KÉPZÉS ÁRAK (BUDAPEST):
2 napos ALAP 1-2D KÉPZÉS: 190.000 Ft
2 napos alap VOLUME 2-6D KÉPZÉS: 190.000 Ft
1 napos MASTERCLASS haladóknak, személyre szabott technikai fejlesztéssel: 130.000 Ft

Minden tanulóm felnőttképzési számmal ellátott tanúsítványt kap, és ajándék Paradise Visage tankönyvet és termékcsomagot! Továbbá minden tanulóm örökre szóló 10% kedvezményre jogosult a webshopban!

Keress bátran e-mailben ha kérdésed van a szempilla építésről, a képzésekről, vagy a termékekről!
info@paradisevisage.com